Overname Scharffen Berger door… Hershey’s

Een welgemeend ‘Oh my God!’ ontsnapte me toen ik op de hoogte werd gebracht van het lichtelijk huiveringwekkend nieuws: Hershey’s is onderhandelingen aangegaan met Scharffen Berger Chocolate Maker teneinde een overname te bewerkstelligen. De overname zou dit kwartaal in kannen en kruiken moeten komen. Zou dit te vergelijken vallen met Microsoft dat een bod uitbrengt op Red Hat Linux, of Wal-Mart die de Milk Pail Market opkoopt, of ben ik enigszins aan het overdrijven?
In ieder geval, voor Hershey’s, de-grootste-zeker-niet-de-beste, is het zogezegd een strategische opportuniteit om de ‘distinctive, high-end chocolate’ markt aan te boren – suggererend dat er aan de geroemde Scharffen Berger kwaliteit en normen niks gaat veranderen, integendeel. John Scharffenberger (die overigens gaat opstappen als CEO) klinkt enthousiast:

“This is a tremendous opportunity for Scharffen Berger. With Hershey’s resources we can accelerate our growth and leadership in the premium chocolate segment. Hershey’s heritage, values and deep commitment to social responsibility are a perfect match for Scharffen Berger. The acquisition will enable us to preserve the artisanal roots that have made Scharffen Berger so successful, while introducing a wider range of consumers to our unsurpassed, high-quality dark chocolate.”
Niet slecht, maar waarom wordt er bijvoorbeeld op de corporate website van Scharffen Berger in alle talen over het nieuws gezwegen? Geen goede marketing naar het niet geheel van enig (terecht) snobisme gespeend clienteel toe, misschien.


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.
Overname van foto's en teksten toegestaan mits bronvermelding.