Mercury rising

Lekker warm, deze dagen. Hier in Palo Alto valt het nog mee: 88 graden Fahrenheit, ofte (88-32)*5/9 = 31 graden Celsius. De Central Valley daarentegen is naar aloude gewoonte een verzengende bakoven en momenteel worden temperaturen tot 110F (=43C) genoteerd. Ook in South California kennen ze er wat van, in het bijzonder de Imperial Valley, waar vlotjes de 120F gehaald wordt, ofte 49C. Gelukkig kan er steeds afkoeling gevonden worden in San Francisco, alwaar amper een temperatuur van 20C gehaald wordt; en wanneer de omnipresente ‘summer fog’ binnenrolt, voelt dit op zijn minst nog een tiental grader frisser aan – in overeenstemming met de fameuze Mark Twain quote (waarvan de authenticiteit overigens betwist wordt).

2 Responses to “Mercury rising“

  1. Ayatola Hombre Says:

    Vandag zien we tussen de wolken door toch wel wat blauwe lucht. Een hele opluchting, na 3 dagen bij momenten dikke mist () en temperaturen rond de 30 graden. Ondraaglijke vochtigheid dus. Ik moet dringend eens op expeditie naar CA.

    (Vermoedelijk een van de komende weekends op interview!)

  2. El hombre Says:

    Mooi mooi. Al meer bijzonderheden over welk weekend uw expeditie gaat plaatsvinden?


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.
Overname van foto's en teksten toegestaan mits bronvermelding.