De’t Stad

Toen ik jaren geleden de Stad verliet, waren de Werken net van start gegaan. Anno 2005 tref ik nog steeds een chaos van noodbruggen, omleidingen, opgebroken kasseien en monsterfiles aan – zal ik nog maar een paar jaar wegblijven? Maar geen gezeur, er zijn telkens ook interessante nieuwigheden te bewonderen.


Dit gerechtshof bijvoorbeeld – bijna klaar! – het ontwerp van Richard Rogers (ook al de geestelijke vader van het Centre Pompidou) is zowat een kruising van het Sidney Opera House en de Walt Disney Concert Hall in L.A.


De mountain bike is het meest efficiente vervoermiddel in de stad geworden – meer dan een gewone fiets: omwegen kunnen vermeden worden door dwars doorheen de halfopen bouwputten te navigeren, en de ‘knobbies’ bieden meer grip op gladde kasseien en met grind overdekte bochten.

Telkens ik hier terugkom word ik ook herinnerd aan het ongelooflijk aanbod aan zomerconcerten, optredens allerhande en andere excuses om ’s nachts uit te gaan – soms een echte verademing in vergelijking met het bijwijlen ergerlijk slaperige uitgaansleven in the Valley. Zelfs de maandagse beiaardconcerten bestaan nog.


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.
Overname van foto's en teksten toegestaan mits bronvermelding.