Pixagogo

Pixagogo is blijkbaar heel populair aan het worden in het vaderland; het is een prima geslaagde Flickrkloon (de gelijkenis is bijna akelig te noemen), een photosharing service, gelanceerd door Hypertrust, een Internet-bedrijfje uit Haasrode van (KU) Leuvense oorsprong.
Net zoals bij Flickr (zoals bekend overgenomen door Yahoo) is de site vrij van bloated banner/ad crap, is de user interface sober en eenvoudig, en ligt een sterke nadruk op het sharen/community aspect. Nu alleen nog het gebruik van tags ondersteunen en propageren, en een gratis basis-account aanbieden (ipv free trial) en het kan nog iets mooi worden.
Ook als bij Flickr is de verspreiding van zogeheten (Internet-)memes door de gebruikers een interessant fenomeen; hier is een voorbeeld: een collectie ‘spiegel’-foto’s – mijn bijdrage is een foto van de mtbsh-ers vorig jaar in Riva del Garda…

Update/correctie: het blijkt Flickr te zijn dat een prima geslaagde kloon is van Pixagogo – naar eigen zeggen staat Pixagogo online sinds april 2003, Flickr pas sinds november 2003. Hm, met gratis basis-accounts en wat meer viral marketing effort / genereren van blog-buzz, hadden mijn landgenoten nu misschien de Yahoo-miljonairs kunnen geweest zijn – uiteindelijk is Flickr ook maar begonnen als onderneming van anderhalve vrouw in Canada…

3 Responses to “Pixagogo“

 1. Paul Carpentier Says:

  Interessante hypothese, die kloontheorie! Chronologisch klopt er echter iets niet, nl. dat Pixagogo in zijn huidige vorm zes tot twaalf maand eerder online was dan de allereerste Flickr-iteratie…

  Enfin, dan kunnen we daaruit dus afleiden dat Flickr een prima-geslaagde Pixagogo-kloon is (de gelijkenis is bijna akelig te noemen) ;->

  Tussen haakjes, als je gaat kijken binnen een Pixagogo account dan zie dat daar recent tagging aan is toegevoegd. Binnenkort zie je dat ook aan de buitenkant, voor sturing van search engines.

  Alleszins bedankt voor de vermelding!

  Paul (mede-Pixagogo-aanstichter)

 2. Ayatola Hombre Says:

  Ik ben het 100% eens met de comment’onder de posting van lvb.net ivm die mokkel van Gent!

 3. El Hombre Says:

  Paul,
  Inderdaad – ik heb al een correctie gepost. Het interessante aan Flickr vond ik altijd het community/sharing aspect – en (misschien juist hierdoor) hoe er op korte tijd een hele hype rond gegenereerd werd (veel gelezen bloggers die rave reviews postten). Pixagogo fungeert voor de meeste gebruikers momenteel misschien meer als een print-service a la Snapfish, maar ik denk dat er zeker potentieel is voor meer (cfr de spiegel-foto meme).

  Ayatola: gedraag u een beetje (ik heb het meer voor miss Brussels overigens)...


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.
Overname van foto's en teksten toegestaan mits bronvermelding.