Nog meer Google mapping nieuws

Google, wiens aandeel in een periode van minder dan een jaar na de IPO zowat verdrievoudigde (ben zelf indertijd helaas geen aandeelhouder geworden – grmbl), is nu ook ‘mapping trucks’ aan het loslaten op San Francisco – daarin allerhande apparatuur (lasers, camera’s) teneinde een fotorealistisch driedimensionaal model van de hele stad te genereren. En aldus de markt van context-specific ads voor local businesses verder open te breken – beeld u de missing link tussen Keyhole en Google Maps of Mapquest in; voorbeeld: typ in een zipcode, gebruik zoekterm ‘Japanse restaurants’ indien u wel iets voor sushi voelt als diner, en u krijgt zoekresultaten met directions en foto’s van de etablissementen in kwestie – zodat u een ander kan kiezen indien de voorgevel u niet zou aanstaan.
Ik had een soortgelijk idee al een jaar geleden, samen met een paar collega’s op PARC (anderen zijn er ook mee bezig), maar in onze implementatie zouden het ‘autonomous blimps’ (mini-zeppelins) zijn die uitgerust met camera’s en GPS losgelaten zouden worden – vooral omdat de hobbyshop op San Antonio Rd die blimps verkocht – ‘commercial of the shelf technology’, weet u. En ja, wij worden betaald om dit soort ideeen te genereren (hoewel we na elk blimp-idee beter ook afkomen met wat ernstiger werk).


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.
Overname van foto's en teksten toegestaan mits bronvermelding.