Leve de Eighties

Enkele maanden geleden trad Duran Duran op in San Jose en vanzelfsprekend was ik present; om een mysterieuze reden vergat ik hier melding van te maken, maar laat ik alvast stellen: het was geweldig! Niks geen flauwe Las Vegasiaanse nostalgie-show, Le Bon en co gaan allesbehalve gebukt onder reuma of sclerose. Als prille tiener vond ik Duran Duran fantastisch, vervolgens (ergens na ‘Wild Boys’) begon ik mij hiervoor te schamen (hoewel ik ze nog steeds goed vond), en nu, als dertiger, kan ik mij zonder remmingen eindelijk als trouw fan outen (straks moet ik eens nagaan of ik de ‘Girls on Film’ videoclip ergens kan sponzen)! Alle klassieke hits passeerden de revue, alsook het nieuwe materiaal van het album ‘Astronaut’.
Mijn favoriet nummer, uiteraard, was Riao:

Her name is Rio and she dances in the sand…
Na Duran Duran ben ik in een gesteldheid van eighties-fascinatie beland en tevens prille Simple Minds en U2 beginnen beluisteren. Hopelijk bots ik niet op Modern Talking!

One Response to “Leve de Eighties“

  1. Californication » Blog Archive » Police reunie? Says:

    [...] Zie ook: Pixies, Duran Duran, Ze Noiz (okee, die laatste kent niemand maar blijft een van mijn favorieten). [...]


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.
Overname van foto's en teksten toegestaan mits bronvermelding.