Sea Otter Classic Redux

Brightroom Events is een bedrijfje dat allerhande events afschuimt en er fotografen stationeert (uitgerust met Digital Rebels en the likes) teneinde de deelnemers te fotograferen. Later krijgen de deelnemers een link of mail toegestuurd met de foto’s in lage resolutie, en de optie om (tegen behoorlijk wat $$) de foto’s in hoge kwaliteit te bestellen, of vergrotingen/posters/etc te laten maken. Blijkbaar werkt dit business model want al enkele jaren doen ze de Sea Otter (maar ook zaken als de graduation ceremonie op Berkeley etc). Hieronder dan ook een low res pic van uw dienaar tijdens de race, alsook enige statistieken over de race (gegevens in yank-eenheden, zet om mbh 1 mijl = 1.6 km).
De gereden afstand was 19.5 mijl, met een hoogteverschil van 2800 vertical feet – ik legde die af in 1h54min op mijn singlespeed – een gemiddelde van 10.2mph behalend. Vorig jaar, op een fiets met versnellingen haalde ik ongeveer 12mph. Als u wil weten hoe hard dit suckt, kijk dan naar de tijd van Geoff Kabush, dit jaar winnaar bij de profs, die een gemiddelde had van 16.7mph, en dit over de dubbele afstand (de profs doen 2 laps). Vorig jaar haalde Meirhaeghe 17mph (hij zat toen nog niet aan de epo geloof ik). Gelukkig crashte ik niet, zoals vorig jaar, maar deze keer had ik wat technische problemen (ketting vloog eraf op bumpy sections), wat ineens mijn excuus is voor de nogal bescheiden 90e plaats die ik in de wacht sleepte (niet fameus, op 120). Maar het moet gezegd, vele singlespeeders zijn over het algemeen nogal maniakaal en uitermate goed in vorm (quod non wat mij betrof dit jaar), en de gemiddelde tijd is veel sneller dan die in de gewone categorieen.


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.
Overname van foto's en teksten toegestaan mits bronvermelding.