Northern Exposure

Maanden geleden ging ik de nieuwste Warren Miller film bekijken. Ik had toen een formuliertje ingevuld, waarmee ik mij inschreef voor de ‘Warren Miller sweepstake’ – dat soort toestanden is doorgaans nonsens en laat ik geheel links liggen, maar voor de ‘professional ski bum’ wou ik wel even een uitzondering maken – er waren een jeep en een heli-ski trip te winnen; de jeep zou ik onmiddellijk verkopen maar wat het heli-skien betreft was ik niet van plan een gegeven paard in de bek te kijken! En zie, in februari kreeg ik de heuglijke tijding dat ik de heli-ski trip gewonnen had (de vorige keren dat ik iets won was op een of andere kwis-tombola waar ik een paraplu geloof ik in de wacht sleepte, en een keertje in Las Vegas, waar ik anderhalve dollar uit een slotmachine wist te persen)! Naar Alaska!
Alaska is natuurlijk al veel langer het onderwerp van mijn fantasie – The Last Frontier, Northern Exposure, de laatste wildernis, land van ongelooflijke bergketens, gletsjers, fjorden, Kodiak-beren en niet in het minst: het zou een fantastische overwinning betekenen in mijn voortdurende strijd tegen Tom, aka Ayatollah Hombre, om zoveel mogelijk staten te bezoeken. Ik ben dan ook van zin op deze pagina’s uitgebreid mijn relaas te brengen – voor zij die, zoals we hier zo fijntjes stellen, wensen ‘to cut through the crap’: mijn foto’s met wat comments zijn hier reeds gepost.


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.
Overname van foto's en teksten toegestaan mits bronvermelding.