Pasen / Easter

Zoals ik vorig jaar al vertelde, van Pasen valt hier in de Golden State niet veel te merken. Ik vind het surrealisme dat rond Pasen hangt overigens uitermate fascinerend – de klokken van Rome, de paashaas, geverfde paaseieren, het komt allemaal zo uit een schilderij van Dali, en dit dan nog in combinatie met de geladen christelijke symboliek van lijden en verrijzen, schuld en boete… een psychoanalytische speeltuin!
Om de Paas-traditie en het Paas-surrealisme hier op het werk wat leven in te blazen (als Belg ben ik uiteraard goed geplaatst om surrealisme te promoten), besloot ik mijn collega’s vandaag wat te trakteren op verborgen chocolade ‘paastruffels’. Niet gemaakt van Belgische chocolade deze keer, maar wel van Scharffenberger (waarover later meer).

2 Responses to “Pasen / Easter“

  1. Ann Says:

    Don’t forget to mention the BCNC Easter egg hunt!!
    De klokken zijn gisteren wel over de bay area gevlogen, en op weg van Rome naar Californie zelfs in den Delhaize van Leuven geland om echte Belgische eikes op te halen.

  2. El Hombre Says:

    Formidabel! Ik had anders wel een paar authentieke chocolade paaseieren willen verslinden. Maar eigenlijk was ik van het weekend al aan het overdosen op die Scharffenberger… straf spul, toch.


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.
Overname van foto's en teksten toegestaan mits bronvermelding.