The Poppies of Antelope Valley

Om het eindeloos dronen over I5 op de terugweg van LA naar San Francisco wat te onderbreken besloot ik een korte omweg te maken (die niet bepaald kort bleek te zijn, maar goed) en het Antelope Valley California Poppy Reserve te bezoeken. Zoals gezegd, het ‘wild flower’ seizoen belooft spectaculair te worden, en dus leek het mij een aangewezen gelegenheid dit park aan te doen. Antelope Valley ligt een vijftiental mijl ten westen van het woestijnstadje Lancaster, een mistroostig oord aan de rand van de Mojave Desert, gekenmerkt door een hoop ‘state prisons’ die links en rechts van de toegangswegen gesitueerd zijn. De poppies van Antelope Valley hebben de gewoonte gedurende een paar weken de heuvels op spektakulaire en grootschalige wijze te overdekken, getuige de foto’s hieronder (zelf genomen deze keer, Ann!). Voor de leken: de poppy (Eschscholzia californica) is de ‘state flower’ van California en ziet er een beetje uit als een oranje klaproos.


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.
Overname van foto's en teksten toegestaan mits bronvermelding.