Tien jaar Yahoo

Yahoo is tien jaar oud; je bewust de begindagen van Yahoo herinneren is waarschijnlijk een bekentenis tot het ouwezakkendom, maar ik herinner het mij (min of meer). Surfend met het revolutionaire Mosaic was mijn favoriete Internet portaalsite evenwel niet Yahoo maar wel de ‘Whole Internet Catalog’, ook wel ‘den Baard’ aangezien een beeltenis van een bebaarde Leonardo Da Vinci nogal prominent de homepage sierde. Deze site blijkt geheel en al in de mistige nevelen der vergetelheid verdwenen te zijn, zelfs met de fantastische Wayback-machine vind ik er geen spoor van terug (weet iemand meer?). Yahoo was natuurlijk ook het lichtende voorbeeld voor de script-kiddies-turning-into-billionaires dotcom-boom model van de tweede helft van de jaren negentig hier in de Valley. Zoals dat ander koppel Stanford-kids een paar jaar later ook demonstreerde.

One Response to “Tien jaar Yahoo“

  1. Californication » Blog Archive » Dale Dougherty at PARC’s Forum Says:

    [...] To me however, Dougherty is mainly the guy behind the legendary Global Network Navigator (circa 1993-94), the first index site or portal of the then proto-web, when the animals were still talking and people were using Mosaic to browse the net. The ‘Whole Internet Catalog’ section of the site (based on an early O’Reilly bestselling book of the same name) in particular was very useful as a search tool (Yahoo would only be founded a year or two later) – we nicknamed it ‘Den Baard‘ during my brief stint at Imec back in ‘94, because of the hairy alchemist/scientist on the cover. [...]


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.
Overname van foto's en teksten toegestaan mits bronvermelding.