Fort Ord / Sea Otter ride

Zoals gezegd, het blijft regenen. Voor de Belg in mij is er niks aan de hand, maar de Californier wordt onhandelbaar. Gelukkig was er gisteren een onderbreking in het slechte weer en kregen we een mooie dag, waarvan ik, in goed MTBSH-gezelschap, gebruik maakte om een tocht te doen in het domein rond Fort Ord, waarop o.a. het parcours van de Sea Otter classic ligt.
Fort Ord is het militair domein waarop de Amerikaanse Marines, vlak voor de invasie in Normandie, repeteerden voor D-Day. Een en ander had tot gevolg dat grote delen van het gebied jarenlang vol lagen met allerhande niet-ontplofte projectielen, granaatscherven, explosieven enzovoort. Wat extra opwinding voor tijdens het mountainbiken zou je misschien denken, maar gelukkig is het deel dat momenteel open is voor het publiek redelijk opgekuist (er is nog wel een stukje ‘verboten’ strand over). Hier en daar zijn nog wat bunkers te vinden en prikkeldraad en ondefinieerbare brokstukken, niks bijzonders voor iemand die opgegroeid is rond Fort V , VI en VII! Hierbij wat foto’s (meer morregen):


Eindeloos singletrack


Een luchtsprongetje


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.
Overname van foto's en teksten toegestaan mits bronvermelding.