Miami Beach

Miami Beach is een (schier)eiland dat vlak ten westen van het eigenlijke Miami ligt, met een aantal lange noord-zuid lopende boulevards die afgezoomd zijn met hotels en andere bouwwerken in Art Deco-stijl; de Miami-interpretatie wordt ook wel ‘Tropical Deco’ genoemd. Als Miami in feite een beetje Havana is, dan is Miami Beach een beetje de Bahama’s: witte stranden, palmbomen, sun, sea enfin u kan het zich inbeelden. En het is hier inderdaad een ongelooflijke party-place: onbestaande sluitingsuren en een liberale consumptie van alcoholische dranken zijn de norm (overheerlijke cocktails in het bijzonder) – toch wel redelijk on-Amerikaans allemaal – Cubaanse danstenten, drag queens (jaja, Miami is ook een beetje San Francisco), clubs en restaurants met zwembad, schaars geklede zwoele schoonheden enzovoort. Don Johnson heeft ons geen blaaskens wijsgemaakt. En aangezien ik hier uit wetenschappelijke motieven ben, plan ik enig empirisch onderzoek terzake uit te voeren.


(betere foto’s volgen hopelijk – morregen)


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.
Overname van foto's en teksten toegestaan mits bronvermelding.