Tahoe snowscapes

Meer foto’s! Record-sneeuwhoogtes in de Sierra’s + opklaren van het weer betekent immers: skien in Tahoe. Vrijdag: Heavenly Valley, waar het geweldig tree-skien is (zal ik dit vertalen als ‘boomskien’? – foto hierboven): de Dipper Trees, Mott Canyon, Skyway Glades vormen een fantastische speeltuin – wel oppassen dat je Sonny Bono niet navolgt.
De hogere pistes in Heavenly bieden ook geweldige uitzichten over de Carson Valley aan de oostkant van de Sierra’s, in Nevada (zie foto).

De Carson Valley is doorgaans een dorre woestenij, maar nu was ze warempel volledig met sneeuw overdekt (dit gebeurt uiterst zelden heb ik mij laten wijsmaken).
Zaterdag dan: Kirkwood, met zijn schitterende mogelijkheden tot backcountry skiing (off-piste skien). Door de meer-dan-normale sneeuwval lagen sommige gedeelten er ietsje anders bij dan normaal; op de foto hieronder bijvoorbeeld is een heuse ‘crevasse’ te bewonderen (scheur in het ijs), ongeveer een vijftal meter diep, op een plaats waar normaal gezien een ‘cornice’ is (ijs-overhang) genaamd The Wave (zie deze foto van verleden jaar).

Zoals gezegd, het backcountry-skien in Kirkwood is niet mis, en hieronder zie je S in redelijke stijl een steile ‘chute’ uitkomen – door de vele sneeuw lagen deze nauwe kokers tussen de rotsen er vrij uitnodigend bij (doorgaans moet je daar stukken ijs verwachten – en spektakulaire schuifpartijen). Uiteindelijk werd het een uitermate geslaagde tweedaagse, zonder al te veel brokken, die de lange rit meer dan waard was.


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.
Overname van foto's en teksten toegestaan mits bronvermelding.