Kerstmis in Palo Alto

Kerstmis in Silicon Valley is zoals elders vooral een festival van kitsch en koopwoede. Toch is het aandoenlijk te zien hoeveel moeite sommigen zich getroosten om een en ander er feestelijk te laten uitzien. In deze zijstraat van Embarcadero in Palo Alto doet men elk jaar wat extra inspanningen…

...dit jaar zijn er zelfs smurfen te zien. R kon aanvankelijk niet geloven dat de smurfen Belgisch zijn, zoals de wafels, chocolade en bier – ze groeide op met de blauwe ventjes op tv.

In downtown San Jose is er zelfs een kerstmarkt, met kerststallen, bomen, een reuzerad en draaimolens – maar zonder gluhwein. De nachten doen momenteel zelfs een beetje hun best om echte kerstkoude aan te bieden. R en ik vinden het allemaal prima…


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.
Overname van foto's en teksten toegestaan mits bronvermelding.