Live vanuit Cafe Coupa

Op dit eigenste moment zit ik op mijn nieuwe iBook G4 laptop in Cafe Coupa te tokkelen, een verse cappuccino binnen handbereik. Ik heb bij deze dus een hoogtepunt van Silicon Valley snob-geekdom bereikt! WiFi is natuurlijk fantastisch, van het bevrijdend gevoel dat de Verlossing der Kabels schenkt, het in staat zijn ’s morgens in bed de Craiglist-ads na te pluizen op zoek naar een nieuwe bolide, tot het after-hours rondhangen in coffeeshops om pseudo-werk te verrichten.
De iBook dan. Mac OS-X is eigenlijk altijd al een no-brainer geweest: de uitstekende user interface en software van Apple, en de solide stabiliteit en flexibiliteit van een Unix (freeBSD) besturingssysteem. De straf: je lot verbinden aan een closed hardware platform – maar dan wel eentje dat werkt, zonder de noodzaak om het elfendertig keer per dag te rebooten. De beslissing een Mac te kopen was louter het gevolg van de beslissing een laptop te nemen, omdat elke laptop zowat per definitie een gesloten hardware platform is en het dus weinig uitmaakt – als desktop zou ik niet voor een Mac gegaan zijn, en ik blijf overigens bij mijn lichtelijk aftands dual-boot Win98/Linux systeem (het voordeel van Windows 98 is dat er alvast geen enerverende te installeren updates/patches meer verschijnen).
Het was ook meegenomen dat Apple eind oktober de iBook wat opkalefaterde en van de 1.2 GHz G4 processor voorzien heeft. De iBook werkt overigens fantastisch (een gigabyte RAM helpt) en het is een ongelooflijke verademing in vergelijking met het oneindige gesukkel met Windows.


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.
Overname van foto's en teksten toegestaan mits bronvermelding.