In search of Arnie

Vorige week met de moto Sacramento bezocht; jawel, Sacramento – de hoofdstad van Californie en legendarisch voor haar onopvallendheid en saaiheid, de oorzaak van het feit dat ik de stad nog nooit echt degelijk heb bezocht. Maar Californication zou uiteraard niet compleet zijn zonder een gedegen studie van de hoofdstad en dus ging ik op pad, samen met F en J (BMW en Suzuki).

Het was ijselijk koud (naar Californische normen) gedurende onze rit over I-80 richting Sacramento en na een paar uur waren we wat blij dat we ter bestemming aangekomen waren. Ons doel was: the State Capitol, een soort duplicaat van het Capitol in Washington, dat de Californische regering en administratie huisvest. Na een luchthavengewijze X-ray inspectie en fouillering mochten we het Capitol binnentreden en een en ander bekijken. Helaas geraakten we niet tot in het kantoor van Arnold, en ook zijn fameuze ‘tent’, waarin hij af en toe een sigaar opsteekt, hebben we niet kunnen zien. Die tent heeft Arnie ergens op een binnenkoer opgesteld, aangezien de reglementen roken binnenskamers ten strengste verbieden, en Arnold de Governator niet zou zijn moest hij daar geen mouw aan weten te passen; in de tent heeft hij naar verluidt een soort mini-kantoortje ingericht waarin hij geregeld belangrijke besprekingen voert, onder het genot van een goede Havana (of nep-Havana, aangezien ik vermoed dat echte niet geimporteerd mogen worden).
Er was verder een kerstkoor aan het werk, en er waren wat pseudo-interessante schilderijen en een bibliotheek te bezichtigen. Veel meer hebben we niet van Sacramento te zien gekregen aangezien het weinige daglicht van deze korte decemberdagen ons noopte op te schieten. De route terug richting Bay Area verliep over highway 160, langs de dijken van de Sacramento-rivier en delta, een minder bekend en bezocht gebied dat verdacht veel op het Scheldeland in KleinBrabant lijkt (cfr. foto).


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.
Overname van foto's en teksten toegestaan mits bronvermelding.