Faster

Eenieder die over Netflix beschikt of een anderssoortig DVD-verhuurcentrum in de buurt heeft gelieve dadelijk Actie te nemen: ‘Faster’ is een fantastische documentaire over het MotoGP-circus (voor de leken: de Formule 1 van de motoren). Bewonder bijvoorbeeld de onnavolgbare Valentino Rossi, de snelste man op twee wielen, die het ganse veld en Max Biaggio in het bijzonder te kakken zet. Of Gary McCoy (dit jaar de kleuren van mijn werkgever verdedigend, en wel in een Ducati 999), die zowat alle denkbare blessures oploopt maar toch maar blijft rijden. Tijdens het kijken vergat ik ogenblikkelijk de ellendige pijn ten gevolge van mijn daags tevoren getrokken wijsheidstand. Maar ik garandeer u, zelfs met een normaal gebit en zonder interesse in of ervaring met moto’s en andere door ontploffingsmotoren voortgedreven vehikels zult u van deze meeslepende DVD kunnen genieten.
Bijzonder in zijn nopjes is uw dienaar overigens met het feit dat MotoGP volgend jaar Californie aandoet, en wel in Laguna Seca.

4 Responses to “Faster“

 1. Ayatola Hombre Says:

  Heb de DVD net genetflixt. Ik was bijzonder gecharmeerd door de commentaren aan helemaal aan het einde over het feit dat het veel te gevaarlijk is om met de moto op de openbare weg te rijden. :-)

 2. Ayatola Hombre Says:

  Heb de DVD net genetflixt. Ik was bijzonder gecharmeerd door de commentaren aan helemaal aan het einde over het feit dat het veel te gevaarlijk is om met de moto op de openbare weg te rijden. :-)

 3. El Hombre Says:

  Inderdaad. Het voordeel van een racetrack is dat er geen bomen en palen etc langs de kant staan. Het crashen zelf is gelijk – en kan je mitigeren (als ik eens een gortig anglicisme mag gebruiken) door leder/protectie etc. Tegen een paal knallen aan 60mph is iets anders. Overigens vond ik dat laatste stuk nogal flauw en typisch voor de Amerikaanse markt: nog snel een moraliserend lesje a la ‘don’t try this at home’... verder uiteraard een geweldige DVD.

 4. El Hombre Says:

  Inderdaad. Het voordeel van een racetrack is dat er geen bomen en palen etc langs de kant staan. Het crashen zelf is gelijk – en kan je mitigeren (als ik eens een gortig anglicisme mag gebruiken) door leder/protectie etc. Tegen een paal knallen aan 60mph is iets anders. Overigens vond ik dat laatste stuk nogal flauw en typisch voor de Amerikaanse markt: nog snel een moraliserend lesje a la ‘don’t try this at home’... verder uiteraard een geweldige DVD.


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.
Overname van foto's en teksten toegestaan mits bronvermelding.