Wilder

Nog zo iets Californisch waaraan ik wel kan wennen: zonovergoten novemberdagen.
Vandaag gaan mountainbiken in Wilder Ranch Park nabij Santa Cruz. Wilder is een van mijn favoriete lokale mtb-bestemmingen, zoniet degene waaraan ik misschien wel het meest gehecht ben, omdat het alles mee heeft: een ongelooflijke variatie aan trails en condities: open weilanden met soms brede fireroads, dan weer nauwe slingerende singletracks, korte technische afdalingen en klimmetjes, verweerde en rotsige trails, overgroeide paden in het woud, en dat alles in een fantastisch decor, met soms prachtige uitzichten op de Pacific en de Monterey Bay. Het essentiele en definierende gedeelte wat mij betreft is de combinatie Zane Gray – Wilder trail, eerst een adembenemende technische afdaling die de adrenaline vrolijk doet opspuiten, gevolgd door een rollercoaster op-en-neer singletrack (wel uitkijken voor slangen, coyotes en nietsvermoedende toeristen). Andere hoogtepunten zijn de Enchanted Loop en de vele schitterende trails in het UCSC-gedeelte.
Ik had voor de gelegenheid mijn singlespeed (kijk ma, zonder versnellingen!) nog eens bovengehaald en hoewel ik opnieuw even moest wennen aan het brutale afzien bij het klimmen, was het spoedig een en al ‘bliss’ en voelde ik me zweven boven het singletrack. Mijn door al deze heerlijkheden geinduceerde zen-trance werd enkel onderbroken door een hoogst lullige crash op het eind, vlakbij de parking, toen ik nog effe voor de laatste keer snel door de bocht wilde scheuren, maar plots moest remmen voor tegenliggers – helaas op een strook zand waardoor mijn voorwiel blokkeerde. Gelukkig had ik mijn sweater aan en mijn Dainese short waardoor de schade nogal beperkt bleef – mijn in de Sea Otter reeds geplaagde elleboog bleek het pijnlijkst getroffen – en het voorval kon deze mooie dag niet verknoeien.


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.
Overname van foto's en teksten toegestaan mits bronvermelding.