Funny election bits

Onder het motto ‘humor helpt het verwerkingsproces’, hierbij enige grappige bits die ik aantrof in de election coverage:

 • Bill Hicks (de geweldige komiek zaliger, nvdr) once told a story about an American friend of his who complained about the USA. When told, “well, if you don’t like it then move somewhere else” the friend’s reply would be, “What? And become a victim of our foreign policy?”
  (van boingboing.net)

 • Spammers spelen in op de actualiteit: From: XXX
  Date: November 3, 2004 9:28:10 AM EST
  To: Taylor
  Subject: Bush Gets Re-elected
  Reply-To: XXX

  With 4 more years of Bush coming you need some prozac. Get it here.

  Trust me, it’ll make you feel better.

  (eveneens via boingboing.net)
 • In een vlaag van diepe ontgoocheling spreken sommigen van emigreren naar Canada. Beter zou zijn Canada te annexeren, South Park-gewijs. De ‘electoral maps’ gaan er dan zo uitzien…

 • De ‘Landover Baptist Church’ viert de overwinning.
Tot slot nog een observatie van mijnentwege: aangezien de republikeinen nu een comfortabele meerderheid bezitten in Congres en Senaat, de president leveren, en het opperste gerechtshof naar hun hand kunnen zetten (momenteel een redelijk geriatrisch gezelschap waarvan sommige leden tijdens de ambtstermijn van deze president waarschijnlijk aan vervanging toe zijn), gaat zowat alles wat in de komende vier jaar maar mis kan gaan, hun schuld zijn. Een win-win situatie want: ofwel zal over vier jaar Barack Obama of Hillary met een landslide de presidentsverkiezing winnen, ofwel gaat er niks mis, en dan zal ik gaarne toegeven dat Bush een uitstekende keus was.

Update: ik was de Rude Pundit even uit het oog verloren, die een hilarische reeks artikels aan het posten is, ‘The Five Stages of Grieving For George Bush’s Re-Election’ – niet voor gevoelige zielen maar voor de verandering eens een minder conventionele, zij het niet minder duidelijke, analyse…

1 reactie op “Funny election bits“

 1. Californication » Blog Archive » Nr 44 beweert:

  [...] en het maar half beseft. Ongeveer exact vier jaar geleden, in tempore non suspecto, verkondigde ik alhier: aangezien de republikeinen nu een comfortabele meerderheid bezitten in Congres en Senaat, de [...]


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.
Overname van foto's en teksten toegestaan mits bronvermelding.