101 blues

Zondagavond laat was ik Sky Captain (zie hieronder) gaan bekijken, en voor de gelegenheid had ik mij per Ducati verplaatst – enkele uren daarvoor had ik een favoriete route van mij langs de kust gereden; nabij San Gregorio Beach was mijn brandstof waarschuwingslampje aangegaan; geen probleem, ik kan zeker nog 40 mijl, en het is amper 25 mijl naar huis. Aangezien de Century multiplex maar een paar mijl van mij thuis is, was ik die avond met meer nonchalance dan brandstof in de tank richting cinema vertrokken. En zo viel ik op de terugweg na de film, temidden highway 101 stil… kalm gebleven, laten uitbollen en aan de kant geparkeerd. Zoals gezegd, ik was in nonchalante stemming, dus had ik ook mijn cellphone niet mee.
Middernacht, gestrand op een onverlichte pechstrook/afrit van 101, aan mijn rechterkant East Palo Alto, aan mijn linkerkant anderhalve kilometer ‘industrial wasteland’ en daarachter de beschaving…
Laat ik samenvatten dat ik die nacht een aantal dingen geleerd heb: het is niet aan te raden meer dan 30 mijl in het rood te gaan; rondstrompelen langs duistere autosnelwegen is een intense, zij het niet voor al te veel herhaling vatbare ervaring; en het is geweldig dat er hier in een straal van een paar kilometer overal (open) benzinestations zijn.

2 Responses to “101 blues“

  1. Hombre Says:

    Hoe lang heeft het precies geduurd voor
    ge weer op weg waart?

  2. El Hombre Says:

    Viel nog mee, het heeft mij anderhalf uur of zo opgehouden.


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.
Overname van foto's en teksten toegestaan mits bronvermelding.