Skegg’s ride

Deze ochtend een mtb rit gedaan in mijn favoriete Skegg’s Point, aka El Corte De Madera Creek preserve. Er hingen dichte drommen ‘fog’ over Skyline, en het water droop van de bomen en begroeing af; het woud ziet er dan altijd prachtig mistig en spookachtig uit – zie pic.
Op het menu stond het ultra-technische South Leaf trail; met een singlespeed uiteraard nog net ietsje meer uitdagend.

South Leaf doet de hartslag de hoogte ingaan – nauw, bezaaid met rotsen en boomwortels, en met een ‘drop-off’ die alvast motiveert uiterst geconcentreerd te blijven.

Daarna trok ik even op met een duo rijders dat zich ook in deze uithoek van het park gewaagd had, en verkenden we Virginia Mill trail, wat ik nog nooit gereden had: een fireroad met een interessant stukje singletrack net voor een creek crossing. De klim terug (de Virginia Mill creek crossing is zowat het laagste punt van het gebied) was uitermate brutaal, maar gelukkig kon ik nog genieten van het geweldige Giant Salamander trail alvorens het laatste stuk naar de parking te ‘grinden’...


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.
Overname van foto's en teksten toegestaan mits bronvermelding.