Laguna Seca Superbike

Het was opnieuw raceweekend in Laguna Seca – geen mountain bike dit keer, maar wel de World Superbike races – snelheid motoren dus. Twee races in de Superbike serie en dan nog een AMA race – dit laatste is een Amerikaanse competitie, daar waar het Superbike circus a la Formule 1 de hele wereld rondreist; het grootste evenement van het jaar in Laguna Seca, en ook voor ondergetekende is het een klassieker aan het worden – tal van oogverblindende bikes, hopen gear, lieflijke ‘umbrella girls’, spektakulaire race duels te bewonderen. Om de drukte voor te zijn, waren we zeer vroeg in de ochtend vertrokken, per bike natuurlijk. Dit kon betekenen: een uurtje vastvriezen op de moto, aangezien het op zomerochtenden aan de kust werkelijk koud kan zijn (de fameuze ‘fog’ houdt dan gewoonlijk de kustlijn in haar greep), maar het viel nog mee. Nadien krijgen we dan typisch een verzengende hitte te verwerken, aangezien Laguna in de heuvels ligt, en de zon daar na het optrekken van de fog geen genade kent.
Op de foto hieronder: de Ducati 999 van Gary McCoy van… het Xerox/Nortel team! Jawel, the big X sponsort een Ducati team in de Superbike serie en daar ben ik uiteraard wel over te spreken.


(meer foto’s van Laguna Seca later)


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.
Overname van foto's en teksten toegestaan mits bronvermelding.