Ten years after

Op deze laatste junidag vrees ik dat ik mij stilaan tot het ouwesokkendom ga moeten bekennen. Het is immers nu tien jaar geleden dat ik ben afgestudeerd aan de unief; de laatste junidagen van 1994 waren bloedheet – de wereldbeker voetbal in de toen-nog-verre VS was volop bezig – na het laatste examen waren we ons gaan bezatten in de Oude Kantien en wat ik mij verder herinner van die dag is dat ik languit en in redelijk bewusteloze toestand in de kamer van P. op de grond was beland, met het vruchteloze voornemen een wedstrijd op de televisie te volgen. Een week later was er dan de plechtstatige proclamatie, in een auditorium op het Sportkot als ik me niet vergis. Te laat nu voor een jubileum-reunie, hoewel er wel een officieel KVIV evenement is (in september?). Tien jaar geleden ook de geboorte van het Web – goed, ik was indertijd enigszins verslaafd aan nieuwsgroepen, netmail (de Fidonet versie van e-mail), e-mail en ftp, maar wat het geweldige Mosaic bracht vond ik toch redelijk revolutioneelair…

2 Responses to “Ten years after“

 1. Hombre Says:

  revolutioneel…
  Volgens mij hebt ge hiermee een
  nieuw woord uitgevonden. Of is het
  dat ge al lang in den Ameriek zit?

 2. El Hombre Says:

  Aargh! Gvd%$*! Een zuiver anglicisme – goed opgemerkt, ik ga het direct aanpassen zie.


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.
Overname van foto's en teksten toegestaan mits bronvermelding.