Art Deco

In het weekend heb ik de Art Deco voorstelling in het Legion of Honor museum bezocht (cfr. foto, die ik een tijd geleden genomen heb – als dit enigszins bekend voorkomt: het museum heeft nog een voorname rol gespeeld in ‘Vertigo’ van Hitchcock).
Wat mij bijbleef: die typische grafische stijl (vooral in posters etc te bewonderen) waar ik wel van hou, een fantastische Cord Phaeton, en vooral: een stokoud filmpje dat op een muur werd geprojecteerd met daarop beelden van ‘Danse Sauvage’ van de onnavolgbare en geweldige Josephine Baker; nu begrijp ik waarom ze in haar tijd een totale sensatie was…


P.S. Ik vind dat mijn Ducati ook een behoorlijk Art Deco gehalte heeft…


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.
Overname van foto's en teksten toegestaan mits bronvermelding.