De vlucht van de Chichen-Iza

Ik zit momenteel in de cleanroom te bloggen, wachtend tot een fotoresist softbake gedaan is – leve het Internet! Enfin, ik wou hier even terugkomen op mijn vlucht naar San Francisco met KLM - deze was namelijk qua service de beste die ik heb mogen meemaken in tijden. Ik moet het mijn noorderburen/Kaaslanders aangeven – in tegenstelling tot de Belgen, met het miserabele Sabena-debacle in gedachten, zijn zij er wel in geslaagd een gedegen luchtvaartmaatschappij uit te bouwen (of is deze misschien enkel leefbaar door de Air France merger?). Mijn vliegtuig was Chichen-Iza genaamd (de Azteekse stad?) – ieder had een display op de zetel voor zich met daarop toegang tot een schitterend on-demand video/movie/games systeem; de movie database bevatte minstens een dertigtal films. Te bekijken wanneer je wil, geen probleem om even te pauzeren en te zappen naar flight tracking info etc. Ik heb ‘Phileine zegt sorry’ bekeken, naar een boek van Ronald Giphart – wat rommelig en pseudo-beeldenstormerig maar met amusante momenten – en met een goede Kim Van Kooten, die de neurotisch-aandoenlijke uber-bitch van Giphart prachtig vertolkte. LOTR 3 daarna. En een groot deel van een andere Hollandse film, ‘Cloaca’ geheten (ja, zo’n vlucht duurt wel een tijd). De KLM ‘flight attendants’ waren er geregeld met drankjes en zelfs ijsjes. De enige domper op al deze vliegvreugde was het feit dat op de zetel naast mij een behoorlijk zwaarlijvig mens gezeten was.
Na de landing bleek mijn bagage onmiddellijk terecht en was ik op de vriendelijkste INS-agent op de planeet gebotst – het ‘interview’ bestond grotendeels uit een ontspannen babbel over motorcycle roads in California. Kortom, ik mag stellen dat de vlucht van de Chichen-Iza over de hele lijn een succes was.

2 Responses to “De vlucht van de Chichen-Iza“

  1. Ayatola Hombre Says:

    Chichen-Iza – de Azteekse stad?
    Ik ben het niet gaan opzoeken en kan dus best verkeerd zijn, maar volgens mij is dat zo Mayaans als het maar zijn kan.

  2. El Hombre Says:

    Azteeks, Zapoteeks, Mayaans, Tolteeks… we gaan nu toch niet moeilijk doen hee; ik heb er dan ook een vraagteken bijgezet- was te lui om het op te zoeken.


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.
Overname van foto's en teksten toegestaan mits bronvermelding.