Commentaar op ‘The stock market is not physics – part 1′

Ayatola Hombre heeft mij gevraagd aandachtig dit artikel (pdf) van de Elliot Wave theoretici te lezen en mijn feedback hierop te geven. Laat ik even kort het artikel samenvatten: de auteurs stellen eerst dat de meerste personen/investeerders er een lineair denken op nahouden, gebeurtenissen uit het verleden extrapolerend om aldus in te schatten hoe de toekomst eruit gaat zien. Dit noemen ze redeneren gebaseerd op ‘physics’ (een grove reduktie, aangezien de fysica allesbehalve louter lineaire effekten beschrijft, maar goed). Daarna geven ze een rits voorbeelden van hoe de beurskoersen in een recent verleden volledig afweken van zo’n lineair actie-reactie mechanisme (bv: 9/11 is niet echt te onderscheiden op een uitgezoomde grafiek van de Dow Jones index – in tegenstelling tot wat je intuitief zou verwachten). Vervolgens wordt dan wat redelijk pedante commentaar gespuid en nog een aantal bijkomende voorbeelden en vragen gesteld; het eind van ‘part 1’ – ‘part 2’ wordt aangekondigd voor de volgende nieuwsbrief. Omdat het redelijk breedvoerig gaat worden, zal ik mijn commentaar geven in deze extended entry. Ik ben niet bepaald een beursfreak maar om een of andere reden krijgen ze mij met die Elliot-pipo’s altijd op mijn paard…

Update: heb op vraag van Ayatollah Hombre het artikel verwijderd wegens© redenen. Nochtans stond in de smallprint iets in de aard van ‘feel free to quote and review’ vermeld – de hele pdf citeren is misschien een wat overdreven interpretatie van het citaatrecht en daarom dus maar zelfcensuur toegepast…

2 Responses to “Commentaar op ‘The stock market is not physics – part 1′“

  1. Ayatola Hombre Says:

    Het zal je ongetwijfeld opluchten dat je het tweede deel nooit te zien zal krijgen: als dat verschijnt, is de ‘free week’ alweer voorbij.

  2. El Hombre Says:

    Ah? Spijtig, want het is eigenlijk wel onderhoudend, zo eens een stukje kunnen foeteren op Prechter…


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.
Overname van foto's en teksten toegestaan mits bronvermelding.