Pasen

Er valt van Pasen hier in Californie doorgaans niet veel te merken. Om te beginnen valt er geen vrije dag – geen Goede Vrijdag of Paasmaandag – te versieren; bakkers doen niet veel moeite om chocolade paaseieren of soortgelijke delicatessen te produceren. Er vliegen geen paasklokken in het rond; zelfs van religieuze events of vieringen is niet veel sprake (en zeker geen ge-method-acteerde kruisingingen als in de Filippijnen – hoewel, we hebben wel Mel Gibson’s vehikel in de bioscopen). Het enige teken van leven in deze paas-woestijn waren de Easter-bunnies die we afgelopen zaterdag te San Francisco in een bar ergens in Japantown hebben opgemerkt – maar toegegeven, deze waren zeer de moeite!


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.
Overname van foto's en teksten toegestaan mits bronvermelding.