Sea Otter Classic

Heb mij ingeschreven voor de Sea Otter Classic, een jaarlijkse mountainbike race nabij Monterey, midden april. Het betreft eigenlijk veel meer dan een race, het is een vierdaags mtb-festival, met tientallen disciplines en tal van events. Een en ander heeft tot gevolg dat ik – als een idioot ben beginnen trainen – danig op mijn voeding zit te letten – lig te berekenen hoeveel gewicht ik nog kan besparen door te prutsen aan mijn fiets.
Ik ben ingeschreven voor de cross-country race, 18 mijl lang met een hoogteverschil van 2400 ft (zo’n 700m). Vorige week ben ik het parcours gaan verkennen, dat geheel op het domein Fort Ord ligt, een voormalig militair domein. En het is prachtig! Endless singletrack, maar dan wel van een snel en niet zeer technisch kaliber; door het feit dat de start op het hoogste punt ligt en we dus beginnen met afdalen, zal de race initieel zeer gegroepeerd en hektisch zijn – ik verkies eerder een stevige klim in het begin om het veld wat uit te dunnen, maar goed. Er is een hele dierentuin aan kategorieen, die elk op een verschillend tijdstip starten, dus hopelijk valt het nogal mee met de omvang van het peleton.
Overigens zou ik geen rechtmatige Silicon Valley geek zijn moest ik geen GPS data hebben genomen – door te klikken op het verkleinde kaartje hieronder krijg je de data te zien.


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.
Overname van foto's en teksten toegestaan mits bronvermelding.