California wildflowers

Het is weer die tijd van het jaar: gedurende maart, april en mei staat California in bloei. Op sommige plaatsen, zoals in de woestijnen in het zuidoosten (Mojave en Death Valley) kan dit een zeer kortstondig maar uiterst spektakulair gebeuren zijn, en is een juiste timing van het grootste belang. Op andere plaatsen, langs de kusten, de Central Valley of de Bay Area, is er wat meer respijt. Maar op zonnige dagen is Californie gedurende deze weken op haar mooist. Er is zelfs een soort toeristische industrie rond ontstaan (een beetje zoals de ‘fall colors’ tours aan de oostkust) – wildflower watchers weten u te melden wanneer en waar de hot spots zijn: dit zijn een aantal websites om volgen.
Bij deze wens ik ook mijn fotografisch steentje bij te dragen: op onderstaande foto ziet u de eerste ‘poppies’ (Eschscholzia californica, een papaver-achtige, tevens de ‘state flower’ van Californie) die ik opgemerkt heb in Arastradero Preserve, een park vlakbij mijn werkplaats waar ik gaarne pleeg te fietsen en rondhangen.


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.
Overname van foto's en teksten toegestaan mits bronvermelding.