Ze Noiz

Het moet het seizoen der reunies zijn: na de Pixies, is er nu ook een reunie van Ze Noiz aangekondigd. Ik heb doorgaans nogal bedenkingen bij reunies, maar Ze Noiz…! Ik kan er niet van over; Ze Noiz was eind jaren tachtig ongehoord fantastisch; de verschroeiende gitaar van Zaman in combinatie met een Frontman zoals Vlaanderen er in het pre-Barman of Mauro tijdperk nog maar weinig gezien had – Bart ‘Rico’ Vandenbossche, de laaglandse Nick Cave – maakten een diepe indruk op mij. Ik herinner me als zeventienjarige de woeste Zamanriffs proberen staan naspelen terwijl ik hun ‘Thy Will Be Done’ vinylplaat op had staan – ik was bijzonder verzot op de geweldige sound die Zaman uit zijn versterker wist te halen (effekten? buizenversterker?). Vandenbossche doe niet mee met de reunie – mijn enthousiasme is hierdoor enigszins bekoeld, maar er is zowaar ook een website, waarop hun beste nummers gratis als mp3 te downloaden zijn. Allen daarheen! Een ding is zeker: heden galmen ‘Tattoo Chile’ and ‘She’s allright’ uit mijn raam overheen het nachtelijke Palo Alto!

2 Responses to “Ze Noiz“

  1. Kristof Says:

    Ze noiz rules

  2. Californication » Blog Archive » Police reunie? Says:

    [...] Zie ook: Pixies, Duran Duran, Ze Noiz (okee, die laatste kent niemand maar blijft een van mijn favorieten). [...]


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.
Overname van foto's en teksten toegestaan mits bronvermelding.