Californische zomer aangebroken?

Het is stralend, >20 graden, de ‘endless’ Californische zomer lijkt aangebroken! Uitstekend motoweer dus, en vandaar dat ik zondag een uitgebreid tochtje over het Peninsula en in de North Bay heb gedaan. Daarbij legde ik een bezoek af aan Ducati Marin, de beste Ducati-dealer in de Bay Area wat mij betreft. Ik hoopte op een glimp van en misschien zelfs een testrit op de adembenemend prachtige 749 Dark (foto), maar ze waren helaas allen reeds de deur uit. De gewone 749 is ook niet mis maar er stond geen demo-model klaar voor een testrit – volgende keer meer geluk.
San Francisco was zonovergoten en schitterde – over de Golden Gate brug rijden zorgde voor een heerlijk vakantie-gevoel. Honderden zeilboten in de baai, de groene heuvels van de Marin Headlands, de diepblauwe Pacific, de felle kleuren van de Victoriaanse huizen… de stad en bij uitbreiding de hele Bay Area is op heldere lentedagen als deze op zijn best; in de zomermaanden is er immers de alomtegenwoordige ‘fog’ en in de herfst ziet alles er vaak aride en dor uit.


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.
Overname van foto's en teksten toegestaan mits bronvermelding.