Mount Hamilton


Vanmorgen een behoorlijke route op de Monster gedaan: over Page Mill, Skyline gevolgd tot 17 en Los Gatos (er was al veel kerstboom-verkeer), koffie break in de Los Gatos Roastery, dan doorheen de San Jose suburbia richting oosten, tot Mount Hamilton road – een fantastische motherfucker van een bultige kronkelweg, met talloze haarspelden (zie pic) en helaas ook veel gravel en zand in de bochten, die naar het James Lick Observatorium leidt; de weg is een geweldige uitdaging en het juiste ritme te pakken krijgen geeft een kick – een prachtig gevoel van lichtheid als je het juist doet (als je dat niet doet, eerder een gevoel van hulpeloosheid). Ben tot de volgende vaststellingen gekomen :

The laws of blind curves

1) Every blind curve is decreasing-radius (tightening)
2) In every blind curve there will be either

– sand or gravel in the center of the lane, invisible when entering the curve – some big ass SUV coming in the other direction who is mistaking your lane for his – squirels, raccoons or deer crossing the road
3) In rare cases, law 2) may not hold; usually, then a cop with radar is hidden in the bushes to check on exit speed

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.
Overname van foto's en teksten toegestaan mits bronvermelding.