Thanksgiving

Het is vandaag Thanksgiving Day. Voor de onwetenden onder mijn landgenoten zal ik kort trachten uit te leggen wat dit zoal inhoudt. Thanksgiving betekent: twee dagen vrij (vandaag en morgen) en aangezien Thanksgiving altijd op een donderdag valt, een lang weekend (zeer lang, naar Amerikaanse normen). Het betekent ook dat de natie vandaag massaal gevulde kalkoen gaat koken en verslinden. Traditioneel wordt de dag doorgebracht met vrienden en familie – er wordt dan ook heel wat op en af gevlogen, gezien de typische diaspora die een gemiddelde familie kent; het aanbieden/delen van de kalkoenmaaltijd staat symbool voor het uiten van dankbaarheid, genegenheid en appreciatie (voor die vrienden en familie). Interessant is dat dit zowat de enige dag van het jaar is waarop zowat alle restaurants gesloten zijn (omdat iedereen ligt te koken, natuurlijk) – ook alle winkels zijn dicht, waardoor veel van de straten in de ‘downtowns’ geheel verlaten zijn – voeg daarbij het traditioneel druilerige grijze laat-november weer en de sfeer is redelijk ‘eerie’ (spookachtig). Vorig jaar deze tijd was ik in Peru, nu echter heb ik Thanksgiving op aangepaste wijze doorgebracht, thuis bij M. met enkele vrienden – mijn bijdrage aan de maaltijd betrof het dessert, mijn onvolprezen broodpudding-con-ijskreem.

One Response to “Thanksgiving“

  1. Californication » Blog Archive » In rainbows Says:

    [...] het is Thanksgiving weekend! Wat zon, wat regen, wat mountain biken, wat koken, wat eten, wat drinken, wat rondhangen [...]


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.
Overname van foto's en teksten toegestaan mits bronvermelding.