Mujeres

Zoals het een goede Hombre betaamt ben ik gisteravond in San Francisco naar een Flamenco voorstelling gaan kijken, ‘Mujeres’, gebracht door een gezelschap geheten Yaelisa & Caminos Flamencos. Het was aanvankelijk nogal indrukwekkend, het virtuoze gitaarspel met gesyncopeerde en staccato uithalen, de gracieuze choreografie en de talrijke ole!’s. Toch was het naar het eind ietsje teveel van het goede – wat meer variatie zou deugd gedaan hebben (of, een kortere show). Niettemin een prima gelegenheid om eens de arty urbanite uit te hangen.
Ook Spaans, en hoe langer ik naar hem luister, hoe briljanter: componist Manuel de Falla. Heb vorig jaar met M een Falla concert in de SF Symphony bijgewoond, dat mij lang bijgebleven is vanwege de koortsige dynamiek, onconventionele arrangementen en wilde passie die spreekt uit de muziek. Neem bijvoorbeeld ‘El amor brujo’, een woest meesterwerk dat een must dient te zijn voor eeniedere Hombre!

One Response to “Mujeres“

  1. Hi there Says:

    Are you there?...

    I was waiting for this kind of posts …...


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.
Overname van foto's en teksten toegestaan mits bronvermelding.