Eerste regen

Ok, we hebben dus vandaag de eerste regen van het seizoen gehad in de Bay Area – de eerste regen sinds mei. En in de Sierra’s krijgen ze de eerste pakken sneeuw te verwerken – net een week geleden was het daar nog volop zomer toen ik het Flume Trail aan het doen was. Het koudere weer zorgt voor een aangename afwisseling na de vijf maanden durende Californische zomer (voor mijn landgenoten: grin!) – I love the smell of cold crisp air in the morning – hoewel de korte dagen (donker om 17h) soms nogal deprimerend werken.
In het zuiden (hierbij een satellietfoto van de LA en San Diego regio eergisteren) zullen ze het ook kunnen apprecieren: door de fog en drizzle lijken de bosbranden eindelijk onder controle te komen…
Jurgen merkte gisteren overigens op dat zijn bolide, die aan zijn appartement buiten onder een afdak geparkeerd staat, onder de asse zat – dat is voorlopig het enige dat wij gemerkt hebben van de wildfires, die dit jaar voornamelijk het zuiden hebben getroffen.


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.
Overname van foto's en teksten toegestaan mits bronvermelding.