The Mars Volta

Eigenaardig maar briljant plaatje: ‘Deloused in the comatorium’ van The Mars Volta. In het begin vond ik er maar niks aan; na een eerste luisterbeurt leek het mij hoogal irritant arty geneuzel met af en toe een paar goeie riffs, en ik vroeg mij al af waarom ik hiervoor dollars opgehoest had. Maar het hoeft niet altijd liefde op het eerste gezicht te zijn: nu ben ik ervan overtuigd dat dit een magistraal meesterwerk betreft, een grootse synthese van avant-garde jazz, Pink Floyd-achtige ‘prog’ rock, ziedende hardcore, catchy pop en Latijnse ritmes. Soms over the top en op het randje van het bombastische, meestal schitterend.


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.
Overname van foto's en teksten toegestaan mits bronvermelding.